Vasaros stovykla „Spindulėlis“

Birželio 13-17d. mūsų mokykloje buvo organizuota vaikų vasaros stovykla ,,Spindulėlis‘‘, dalinai finansuota Šalčininkų rajono savivaldybės lėšomis.  Stovyklos tikslas – plėtoti mokinių socializacijos galimybes, skatinti mokinių turiningą laisvalaikį, sudarant galimybes mokinių saviraiškai, fiziniam aktyvumui, sveikai gyvensenai ir įvairiapusiam ugdymui. Labai svarbu palaikyti vaikų sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą bei kuo daugiau veiklų organizuoti gryname ore. Kiekvieną dieną buvo organizuojami ne tik edukaciniai užsiėmimai vaikams, kūrybiniai darbeliai, sporto užsiėmimai,  įdomūs lavinamieji stalo žaidimai, bet ir organizuotos pažintinės išvykos.

Pirmoji stovyklos diena buvo skirta išvykai į „Pėlėdų parką“ . Vaikų laukė ekskursija po parką, kur jie pamatė daug nuostabių ir įdomių  paukščių.  

Antrąją dieną pradinukai per trumpą paskaitėlę sužinojo, kas tai yra Gedulo ir vilties diena. Vėliau žaidė stalo ir įvairius, socialinių emocijų ugdymui skirtus, žaidimus, piešė. 

Trečioji stovyklos diena buvo skirta išvykai į „Zoopark“. Vaikų laukė edukacinis užsiėmimas „Aš- gyvūnų detektyvas“. Vaikai smagiai praleido laiką draugiškų ir smalsių gyvūnėlių apsuptyje. 

Ketvirtoji diena buvo skirta ekskursijai į miestelio biblioteką. Vaikus laukė ekskursija po biblioteką, viktorina, smagios užduotėlės.

Paskutinę, penktąją, stovyklos dieną vaikai atsisveikino su stovyklėle – smagiai leido laiką praktikuodami, kaip suteikti pirmąją pagalbą, daug sportavo, rungtyniavo, žaidė judriuosius žaidimus. Veiklos vaikams labai patiko ir suteikė daug teigiamų emocijų.

Norisi tikėti, kad ekskursijos, edukacinės pamokos, žaidimai, kiti įvairūs užsiėmimai ilgai neleis vaikams pamiršti gražių ir prasmingų stovyklos akimirkų. 

Linkime visiems vaikams  gražios ir turiningos  vasaros!

Soc. pedagogė N. Eglit

Įrašas paskelbtas temoje Mes ir mokykla!. Išsisaugokite pastovią nuorodą.