PREVENCINĖ POLICIJOS PASKAITA

Sausio 24 d. 7 klasės mokiniai turėjo galimybę pagilinti žinias paskaitoje „Nepilnamečių teisinė atsakomybė“. Paskaitos metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato bendruomenės policijos pareigūnė Olga Jasiukaitė kartu su mokiniais aptarė pagrindinę žmogaus pareigą- laikytis įstatymų, bei atsakomybę- jausti pareigą už savo elgesį.  Pareigūnė papasakojo apie administracinę atsakomybę, kuri taikoma nepilnamečiams už administracinius teisės pažeidimus, taip pat apie poveikio priemones ir bausmes nepilnamečiams už padarytus nusikaltimus ir baudžiamuosius nusižengimus.

Pareigūnė priminė vaikams elgesio virtualioje aplinkoje taisykles, papasakojo apie virtualių pareigūnų funkcijas.                           

Mokiniai pateiktose situacijose ieškojo skirtumus tarp nusižengimo ir nusikaltimo, bandė numatyti atsakomybes ir pasekmes, diskutavo apie tai, kaip gali netinkamas elgesys jaunystėje paveikti ateitį.

Septintokams priminta apie rūkimo žalą sveikatai, apie alkoholio vartojimo pasekmes. Jie turėjo galimybę apžiūrėti rūkančio žmogaus plaučių muliažą. Matuodami specialius akinius galėjo matyti aplinką taip,  kaip ją mato apsvaigęs žmogus.

Ačiū pareigūnei už aktualią ir naudingą informaciją.

 

Soc. pedagogė Natalija Eglit

IMG_20230124_095943

Picture 2 of 4

Įrašas paskelbtas temoje Mes ir mokykla!. Išsisaugokite pastovią nuorodą.