Mokslo ir žinių diena

Gražų rugsėjo 1-osios rytą mokykla vėl atvėrė duris savo mokiniams. Mūsų mokyklai ši Mokslo ir žinių  šventė išskirtinė – formatą ryškiai pakoregavo pandemijos situacija šalyje. Po nemažai dvejonių ir svarstymų vis dėlto buvo pasirinkta išlaikyti tradiciją surengiant šventę, kuri ypač svarbi pradedantiems kelionę į mokslo žinių šalį pirmokėliams bei jų tėveliams, tačiau ne mažiau svarbi ir dešimtokams, kuriems šis rugsėjo skambutis mokykloje jau paskutinis.

Kitoks sugrįžimas į mokyklos erdves padvelkė ir džiaugsmu, ir lengvu nerimu, ir nostalgija buvusių rugsėjų pradžios laisvumui, tačiau parodė visos bendruomenės susitelkimą ir atsakomybę: šventė vyko mokyklos sporto salėje, joje dalyvavo 1-4 klasių bei 9-10 klasių mokiniai. 5-8 klasių mokiniai šiuos mokslo metus pradėjo nuo klasės valandėlės su savo auklėtojomis klasėse.

Šventę tradiciškai pradėjo mokyklos direktorė Ina Kurnickienė linkėdama visiems  pažinimo džiaugsmo, drąsos, veržlumo ir sėkmės įgyvendinant užsibrėžtus tikslus.

Kantrybės ir stiprybės  mokiniams ir mokytojams linkėjo šventės svečiai – Jašiūnų seniūnijos seniūno pavaduotoja Regina Tetianec bei Šalčininkų rajono savivaldybės vedėjos pavaduotojas sportui Valerij Kočan.

Smagius eilėraštukus padeklamavo mūsų pirmokai, kuriuos šventės pabaigoje pasveikino  dešimtokai bei įteikė simbolines dovanėles.

Šį kartą kiek kitokia rugsėjo pradžia nudažo mokyklinį gyvenimą kitomis spalvomis, tačiau mokyklos bendruomenė pasirengusi susitelkusi dirbti bei įveikti naujus iššūkius. Tad pedagogams linkime prasmingos veiklos, kantrybės ir sveikatos, moksleiviams – nestokoti atkaklumo siekiant žinių bei drąsiai sutikti naujus iššūkius, tėvams – meilės ir pasididžiavimo vaikais.

Tegul mus visus lydi sėkmė!

M. Zacharova ir 9 klasės mokiniai

 

Įrašas paskelbtas temoje Mes ir mokykla!. Išsisaugokite pastovią nuorodą.