Profesijų pažinimas

Gydytojo profesija – viena iš atsakingiausių, kur sprendžiami gyvybės ir mirties klausimai.

Gruodžio 7 d. 8 klasės mokiniai lankėsi Jašiūnų šeimos klinikoje, kur turėjo galimybę susipažinti su gydytojo profesija iš arti.

Klinikos oftalmologė Natalija Andrushkevich papasakojo mokiniams apie gydytojo oftalmologo darbo specifiką, parodė naujoviškas technologijas, kurias naudoja darbe, tam, kad kuo tiksliau nustatyti paciento diagnozę ir paskirti tinkamą gydymą.  Kai kurios aparatus vaikai galėjo išbandyti. Gydytoja pasakojo, kad nuo vaikystės žinojo, kad taps medike, nes mėgstamiausias žaidimas buvo gydyti savo lėles. Atsisveikindama  palinkėjo mokiniams siekti savo svajonių ir ateityje dirbti mėgstamą darbą.

Šeimos gydytoja Zemfira Teimurova papasakojo mokiniams apie ilgas sveikatos mokslų studijas, nuolatinį šios profesijos atstovų tobulėjimą pasirinktame medicinos kelyje.  Gydytoja pažymėjo svarbias  medicinos darbuotojų asmenines savybes: drąsą, ryžtą, empatiją, bei svarbius įgūdžius: mokėjimą priimti sprendimus, gebėjimą dirbti kolektyve, mokėjimą bet kokioje situacijoje išlikti ramiems.

 Gydytoja, norintiems studijuoti mediciną, palinkėjo valios, kantrybės, gerų mokymosi rezultatų. 

Katažina Pilžienė, apylinkės administratorė, supažindino mokinius su klinikos teikiamomis paslaugomis, parodė slaugytojos ir gydytojos kabinetus. Atsisveikindama palinkėjo mokiniams  nesirgti bei įteikė saldžias dovanėles. 

Visų mokinių vardu nuoširdžiai dėkojame Jašiūnų šeimos klinikai už šiltą priėmimą, naudingos ir prasmingos informacijos suteikimą. Tikime, jog tokie informatyvūs ir įdomūs susitikimai leidžia kiekvienam mokiniui vis labiau priartėti prie savo drąsių svajonių!

Įrašas paskelbtas temoje Mes ir mokykla!. Išsisaugokite pastovią nuorodą.