Mokslo ir žinių dienos šventė

Kažkas pabeldė į duris, kažkas miegot neleidžia…
Atmerkęs nuostaboj akis matai Rugsėjo veidą.
Pasipuošė ruduo fraku ir įmetė pro langą
Rugsėjo astrų sulytų, ištiesęs savo ranką.
Atėjo šventė į namus, pakvipo viskas knygom,
Rugsėjis su Tavim perpus užsiėmė dalybom.
Dalino rudenio lapus – lapus baltųjų knygų,
Pavertęs rašalą lietum lydės Tave mokyklon...

Rugsėjo 2-ąją mokykla atvėrė duris ir džiugiai pasitiko savo mylimus mokinius, mokytojus, tėvelius, kurių jau laukė šventiškai papuoštos klasės. Kai kam šis rugsėjis jau ne pirmas, o štai pirmokėliams, mūsų mažiausiesiems, tai tikras gyvenimo išbandymas. Tad visus besidžiaugiančius, o gal truputėlį ir besijaudinančius naujų mokslo metų proga pasveikino ir padrąsino mokyklos direktorė Ina Kurnickienė. Kantrybės ir stiprybės  mokiniams ir mokytojams palinkėjo Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Vida Ivanovskaja bei Jašiūnų seniūnijos seniūno pavaduotoja Regina Tetianec. Verslininkas ir mokyklos rėmėjas Sergej Markov mokinius paragino gerai mokytis bei siekti mokslo aukštumų ir gyvenimo tikslų.

Smagius eilėraštukus padeklamavo mūsų pirmokai, o jų auklėtoja Svetlana Korotčenko pasveikino savo auklėtinius su pirmąja išmokta pamoka. Na, o 10-os klasės mokiniai, kuriems šis rugsėjis čia jau paskutinis, tarė savo išmintingą bei pamokantį žodį mūsų mažiesiems ir įteikė simbolines dovanėles. Nuskambėjo ir dešimtokų tėvelių palinkėjimai, prasmingi žodžiai.

Kiekviena rugsėjo 1-oji – tai atverčiama nauja knyga, kurią rašome visi kartu. Tad pripildykime šių metų knygą gyvybe, džiaugsmu ir kūrybingomis mintimis!

Sėkmingų naujų mokslo metų!

Lietuvių kalbos mokytoja Renata Kavaliauskienė

Įrašas paskelbtas temoje Mes ir mokykla!. Išsisaugokite pastovią nuorodą.