Susitikimas su Leonidu Šumskiu

Spalio 12 dieną mūsų mokykloje įvyko mokinių ir mokytojų susitikimas su buvusiu mokyklos absolventu, Jašiūnų gyventoju, o dabar nusipelniusiu Rusijos artistu, Leonidu Šumskiu.

Leonid Gr. Šumskij gimė 1945 m. birželio mėn. Trakų rajone. Būdamas vaiku su šeima persikraustė į Jašiūnus, kur su pagyrimu baigė vidurinę mokyklą. Tarnavo kariuomenėje, kur dalyvavo kūrybinės veiklos ansamblyje. Pradėjo domėtis vokalu, kuris traukė dar ankstyvoje vaikystėje. Po kariuomenės grįžo į gimtinę, metus dirbo kūno kultūros mokytoju mūsų mokykloje. Po to pradėjo rimtai domėtis vokalu, pasirodydavo vietinėje televizijoje, buvo pakviestas į Maskvą, kur debiutavo su daina „Russkoe pole“. Dalyvavo konkurse „Alio, mes ieškome talentų!“,  buvo pastebėtas. Baigęs GITIS (teatro meno institutą) dirbo muzikinių programų scenaristu. Nusifilmavo filme „Specialiosios paskirties būrys“, kuris ne kartą buvo rodytas per televiziją. Kiek vėliau pradėjo rašyti eilėraščius, kurti vaizdo klipus, aranžuoti muziką.

Leonido darbo grafikas yra turiningas ir dabar. Pasirodymai koncertų salėse, dalyvavimas kūrybiniuose vakaruose, klipų, skirtų draugams, kūrimas… Nėra kada atsipalaiduoti! Bet kiekvieną rudenį jis randa galimybę porai savaičių atvažiuoti į gimtąjį miestelį, pasinerti į malonius praeities prisiminimus, susitikti su brangiais žmonėmis.

Susitikime mūsų svečias labai įdomiai pasakojo apie save, savo gyvenimą ir kūrybinę veiklą, supažindino vaikus su savo dainomis ir eilėraščiais, atsakė į mokinių klausimus. Dvi valandos prabėgo nepastėbimai, nesinorėjo skirtis.

Mūsų mokykloje L. Šumskij pasirodo ne pirmą kartą. Tiesa, po paskutinio susitikimo prabėgo daug metų…

Dėkodama svečiui už apsilankymą, mokyklos direktorė Ina Kurnickienė, visų dalyvių vardu išreiškė norą, kad tokie susitikimai įvyktų dar ne vieną kartą.

          

Įrašas paskelbtas temoje Mes ir mokykla!. Išsisaugokite pastovią nuorodą.